Met ingang van dinsdag worden documenten weer juist verwerkt. Documenten die maandag niet door de herkenning zijn gegaan kun je vanaf 7 juli 2021 opnieuw insturen. Hiervoor hebben we een nieuwe functie ingebouwd. Je upload de documenten opnieuw via de upload knop in het boekingsscherm. Zie onderstaande afbeelding. Alleen de documenten die na januari 2021 zijn ingestuurd kunnen opnieuw door de herkenning heen. 
Is het probleem met de vertraging nu opgelost?

Ja het probleem met de vertraging, en daarmee ook de niet herkende documenten, is opgelost.


Hoe is de vertraging ontstaan? 

Gisteren zijn er via ons platform een recordaantal documenten aangeboden. Deze drukte zorgde voor de vertraging.


Waarom werden de facturen niet herkend?

De vertraging die werd veroorzaakt door record aantal documenten riep ook een veiligheidsmechanisme aan. Dit veiligheidsmechanisme is ter voorkoming van overbelaste servers, echter zorgde dit er ook voor dat hierdoor de documenten sneller in het portaal werden geplaatst maar niet door de herkenning gingen. Hierdoor kan het zijn dat je nu documenten hebt die niet herkend zijn


Wat hebben jullie gedaan om dit in de toekomst te voorkomen?

We hebben de capaciteit flink opgeschroefd en het veiligheidsmechanisme aangepast, zodat dit in de toekomst niet meer voorkomt.


Wat gebeurt er als je de knop gebruikt om de documenten opnieuw door de herkenning te sturen?

Je upload de documenten opnieuw via de upload knop in het boekingsscherm. Hierdoor gaan de documenten opnieuw door de herkenning, dit kan wel enkele ogenblikken duren. Daarna zullen de documenten weer zichtbaar zijn in het boekingsscherm, met de juiste herkende data.