De gegevens op relatieniveau hebben met PortalFlow een grotere invloed op het aantal perfecte matches. Zijn deze gegevens juist en compleet ingevuld? Dan zal het aantal perfecte matches toenemen. In dit artikel vind je 3 tips om de kwaliteit van deze gegevens te waarborgen. 


1. Gebruik de optie ‘Geen suggestie op boeking’ 

    

Met de gegevens die DizzyData op de factuur herkent kan men de informatie (KvK, BTW, IBAN) op de relatiekaart aanvullen. Maar zijn de gegevens al op orde? Dan adviseren wij om de optie ‘Geen suggestie op boeking’ te gebruiken. Gebruikers en/of DizzyData kunnen dan alleen nog informatie voorstellen of wijzigen door op het ‘potloodje’ te klikken. Kortom, kloppen de gegevens op de relatiekaart? Zet dan de optie ‘Geen suggestie op boeking' aan, zodat de kwaliteit van de gegevens gewaarborgd wordt.  Zijn de gegevens op de relatiekaart onvolledig of onjuist? Maak dan gebruik van het ‘potloodje’. Hiermee overrule je de optie ‘Geen suggestie op boeking’. DizzyData doet dan een voorstel voor het invullen van de informatie op basis van gegevens op de factuur.   2. Controleer de gele velden

    

De informatie waarvoor DizzyData een voorstel doet herken je aan de gele velden. Controleer deze goed. DizzyData attendeert hier ook op met een notificatie. Zijn de gegevens juist? Sla ze dan op. Maak gebruik van de optie ‘Geen suggestie op boeking’ als je de kwaliteit van KvK, BTW en IBAN wilt waarborgen. 

3. Zet klantgegevens uitsluitend in beheer


Voorheen matchten we debiteuren voornamelijk op basis van de gegevens in het beheer. Nu nemen we de gegevens op de relatiekaart daarin mee. Zorg er dus voor dat klantgegevens (van de administratie) uitsluitend in het beheer te vinden zijn en niet binnen de debiteurenkaart. Zo zorg je voor een betere matching van debiteuren.