Zodra deze foutmelding verschijnt betekent het dat het boekstuknummer wat wij meegeven aan de factuur al bestaat in de AFAS administratie. Wat wij boekstuknummer noemen, noemt AFAS het factuurnummer. Nu zal in dit artikel dan ook de term factuurnummer gebruikt worden, wat bij ons in het archief aangeduid wordt als het boekstuknummer. 


Wij halen vanuit AFAS via de connectoren de eerstvolgende beschikbare factuurnummer op en geven deze met de boeking mee naar AFAS. Zodra in AFAS dat factuurnummer toch bezet blijkt, wordt deze foutmelding getoond in DizzyData. De oorzaak kan zijn dat het oorspronkelijke factuurnummer wat wij meegestuurd hebben is aangepast in AFAS op de boeking, maar dat deze ergens anders nog de oorspronkelijke factuurnummer heeft staan.


Het advies is om in AFAS te zoeken naar het desbetreffende factuurnummer wat in de melding wordt weergegeven. Vermoedelijk staat deze nog vermeld in de tabblad 'Historie'. Om dit op te lossen is het 't beste om contact op te nemen met AFAS support. Zij kunnen je hierin verder ondersteunen.