Stappen vooraf te nemen om met AccountView te koppelen:

 • De AccountView .NET Backoffice Server dient geïnstalleerd te zijn (vraag dit aan je AccountView dealer)
 • Het DizzyData accesspoint dient geïnstalleerd te worden op de server (meer informatie op aanvraag verkrijgbaar)

  

Bij het aanmaken van een administratie moet ook een koppeling worden gelegd met je boekhoudprogramma. Dit kan worden gerealiseerd bij het onderdeel 'Gekoppelde systemen'. 

Door op de knop 'Nieuw systeem' te drukken wordt er een pop-up geopend waar je het boekhoudprogramma van jouw keuze kunt selecteren. 

 

Bij systeem kies je voor AccountView. De gebruikersnaam en wachtwoord moeten ook bekend zijn binnen AccountView. In de filosofie van AccountView is ieder boekjaar een aparte administratie. Voor ieder boekjaar dat je wilt gebruiken zal er dus een nieuwe koppeling moeten worden aangelegd. Na het ingeven van de gegevens kan de verbinding worden getest met het refresh icoon . Als het administratieveld geel wordt is de verbinding in orde en kan de administratie worden gekoppeld door de naam of code van de administratie in te geven (een deel van een van beiden is al voldoende). Let er wel op dat je voor de juiste AccountView-administratie kiest en niet die van een ander boekjaar.

Als je meerdere boekjaren wilt koppelen kun je dit doen door op het potloodje  te klikken (dus niet via de knop 'Nieuw systeem'). Het bovenstaande scherm wordt weer getoond en je kunt de gegevens nogmaals invullen en het juiste boekjaar kiezen.

 

 

AccountView instellingen

Na het koppelen van AccountView kun je de specifieke instellingen voor AccountView instellen: 

 • Activeer projecten & kostenplaatsen - Met deze instelling maak je het mogelijk om bij het boeken gebruik te maken van projecten en kostenplaatsen.
 • Fiattering inkoopfacturen - Deze optie activeert de functionaliteit om gebruik te maken van de fiattering van inkoopfacturen. Deze optie moet ook aanstaan bij de gebruiker voordat deze kan fiatteren.
 • Boekingen pas verzenden na fiatteren - De boeking wordt pas na het fiatteren verzonden. Als deze optie uitstaat zal de boeking al worden verzonden voordat deze is gefiatteerd, maar de betaling van deze boeking zal geblokkeerd zijn. Deze blokkade wordt na de fiattering opgeheven in AccountView.
 • Fiatteringsstroom aanpassen in boekingsscherm - In de viewer kan bij een boeking de fiatteringsgebruiker worden aangepast, waarbij de standaard regels voor de fiattering worden genegeerd. De optie zal alleen werken als ook bij de gebruiker de optie 'Fiatteringsstroom aanpassen in boekingsscherm' is aangevinkt.
 • Grootboek aanpassen tijdens fiatteren - Tijdens het fiatteren mogen de grootboekrekeningen, projecten en kostenplaatsen worden aangepast. De optie moet ook bij de gebruiker worden aangezet om te werken.

  

Overige punten van aandacht binnen AccountView 

 • Als de optie 'Geen toegangscontrole per dagboek' uit staat, is het belangrijk dat de DizzyData gebruiker voldoende rechten op de dagboeken zelf heeft. Als een boeking terugkomt in de viewer met de melding dat de gebruiker geen toegang heeft op het dagboek is dit de oorzaak.
 • Het vinkje 'Netwerkgebruik administratie' moet aan staan. Als dit niet aan staat zullen er problemen ontstaan als DizzyData contact probeert te maken terwijl de administratie in AccountView zelf geopend is. 

 

 • Als de AccountView gebruiker zeer veel administraties kan zien in AccountView kan het ophalen van de administraties zeer lang duren. Er verschijnt er een melding en na verloop van tijd wordt het administratieveld alsnog geel. De oorzaak hiervan kan het vinkje bij de optie 'Alle administraties tonen' zijn. Het is ook mogelijk dat de gebruiker rechten heeft op te veel administraties. Voor het koppelen is dit geen probleem, maar let wel op dat als in DizzyData met die AccountView gebruiker veel administraties zijn gekoppeld, er in de koppeling vertraging kan optreden. DizzyData kan namelijk per AccountView gebruiker naar één import/export actie tegelijk doen. Als er veel acties worden gedaan in DizzyData in administraties die met dezelfde gebruiker koppelen kan er een wachtrij van import/export acties ontstaan. Dit is te voorkomen door meerdere AccountView gebruikers voor het koppelen te gebruiken en de te koppelen administraties hierover te verdelen.
 • Als in DizzyData niet alle administraties zichtbaar zijn, controleer dan in AccountView of de gebruiker waarmee wordt gekoppeld deze wel kan zien. 
 • Als je vanuit DizzyData een MT940 bestand wilt versturen naar AccountView, dan stel je de dagboeken in bij de bankrekeningnummers. Bij ieder bankrekeningnummer in het kader 'Basisgegevens' staat een veld "Dimensie code -#". Hier vul je het bankboek van de betreffende rekening in.