De koppeling met Snelstart wordt gelegd in het Beheer, bij de administratie instellingen. Het kader 'Gekoppelde systemen' staat direct onder de knop 'Administratie opslaan' en zal bij een nieuwe administratie pas zichtbaar zijn als deze is opgeslagen. 


Door op de knop  te drukken wordt er een pop-up geopend waar je het boekhoudpakket van je keuze kunt selecteren.Bij systeem kies je voor Snelstart. Vervolgens vul je de Client Key/sleutel (hieronder staat uitgelegd hoe je een Client Key/sleutel kan genereren in Snelstart) in en druk je op het refresh icoontje (  )  naast Administratie. Zodra deze geel wordt verschijnt de naam van de Snelstart administratie in het veld en is het koppelen gelukt.


Belangrijk: zorg ervoor dat er in Snelstart een naam is ingevuld bij de administratie, anders dan zal het niet lukken om de sleutel in DizzyData op te slaan.


Snelstart instellingen


Na het koppelen van Snelstart kun je de specifieke instellingen voor Snelstart instellen:  • Activeer kostenplaatsen - Met deze instelling maak je het mogelijk om bij het boeken gebruik te maken van kostenplaatsen.
  • Fiattering inkoopfacturen - Activeer de fiattering/autorisatie module.
    Tip: Zorg dat eerst op de huidige gebruiker 'Autorisatie regels wijzigen' aan staat (om de autorisatie ook in te kunnen richten) én dat er minimaal een autorisatiegebruiker bestaat (of gebruiker met de optie 'Betalingsautorisatie'). DizzyData zal dan direct bij aanvinken van deze instelling een suggestie voor een algemene 'catch-all' regel doen.
  • Negeer 'Eigen' relatie bij importeren - Als deze optie is aangevinkt dan wordt de eigen relatie niet meer geïmporteerd vanuit Snelstart. Mocht je er last van hebben dat verkoopfacturen onterecht vaak als inkoop worden gezien, omdat deze gematcht worden aan de eigen relatie, dan kan dat door deze optie aan te zetten worden voorkomen.
  • Fiatteringsstroom aanpassen in boekingsscherm - In de viewer kan bij een boeking de fiatteringsgebruiker worden aangepast, waarbij de standaard regels voor de fiattering worden genegeerd. De optie zal alleen werken als ook bij de gebruiker de optie "Fiatteringsstroom aanpassen in boekingsscherm" is aangevinkt.
  • Grootboek aanpassen tijdens fiatteren - Tijdens het fiatteren mogen de grootboekrekeningen, projecten, kostenplaatsen en kostendragers worden aangepast. De optie moet ook bij de gebruiker worden aangezet om te werken.


 

Client Key/Sleutel genereren

 

Alvorens de koppeling met Snelstart te leggen moet er eerst in Snelstart een koppeling sleutel worden opgezet, dit moet gebeuren per administratie. Hiervoor moet ingelogd worden op web.snelstart.nl met jouw gegevens voor Snelstart.

 

Je gaat dan naar Koppelingen in het linker menu.


 

In het Koppelingen menu zoek je naar DizzyData en selecteer je deze optie. Daarna kan er gekozen worden om de koppeling in te stellen.Als je op Koppeling instellen klikt, dan krijg je de vraag om akkoord te gaan met de onderdelen die dan bereikt kunnen worden. Als hiermee akkoord gegaan wordt, dan krijg je een 'sleutel' te zien, dit is een reeks tekens waarmee de koppeling in DizzyData gemaakt kan worden.

 

 

 

Vervolgens kun je in DizzyData in jouw administratie de koppeling opzetten. 


Overige punten van aandacht binnen Snelstart

  • Als er echter geen administratienaam in het Administratieveld wordt getoond, dan is er in Snelstart geen naam in de administratie ingevuld. Het advies is dan om de naam alsnog toe te voegen en het nogmaals te proberen. Mocht het Administratieveld niet direct gevuld worden en je hebt wél een administratienaam in Snelstart ingevuld staan, neem dan contact op met Support met de naam van de administratie en de sleutel van de koppeling.
  • In Snelstart is het belangrijk om het vinkje 'Boekstuk automatisch' aan te hebben staan. Ga daarvoor naar Dagboek Inkoop -> nieuwe boeking en vink daar het vinkje aan.