De koppeling met Twinfield wordt gelegd in het Beheer, bij de administratie instellingen. Het kader 'Gekoppelde systemen' staat direct onder de knop 'Administratie opslaan' en zal bij een nieuwe administratie pas zichtbaar zijn als deze is opgeslagen. 

 

 

Door op de knop  te drukken wordt er een pop-up geopend waar je het boekhoudpakket van jouw keuze kunt selecteren.


 

Kies bij systeem voor Twinfield en geef de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Bij omgeving geef je de naam van de Twinfield-omgeving in waar je administratie zich bevindt. Als alles is ingevuld kun je deze gegevens controleren door op het icoontje  (  ) te klikken achter de regel met de administratiecode. Als alles correct is ingevuld zal de regel administratiecode geel worden en kan hier de naam van de administratie worden ingegeven.

 

Twinfield instellingen

Na het koppelen van Twinfield kun je de specifieke instellingen voor Twinfield instellen: 

 

 

 • Standaard betalingstermijn inkoop & verkoop - Dit is een standaardcrediteur en debiteurinstelling om dit veld niet meer in te hoeven vullen bij het aanmaken van een nieuwe relatie als de betalingstermijn toch vaak hetzelfde is. Het blijft gewoon mogelijk de betalingstermijn per relatie aan te passen, dit is enkel een suggestie bij aanmaken. Als de administratie net gekoppeld is zijn de betalingstermijnen nog niet beschikbaar, omdat deze uit Exact worden opgehaald. Deze instelling kan op een later moment ingesteld worden.
 • Boekingen als definitief verzenden naar Twinfield - Deze instelling is alleen van toepassing als deze bij de gebruiker ook is geactiveerd.
 • Activeer projecten & kostenplaatsen - Met deze instelling maak je het mogelijk om bij het boeken gebruik te maken van projecten en kostenplaatsen.
 • Fiattering inkoopfacturen - Deze optie activeert de functionaliteit om gebruik te maken van de fiattering van inkoopfacturen. Deze optie moet ook aanstaan bij de gebruiker voordat deze kan fiatteren.
 • Boekingen pas verzenden na fiatteren - De boeking wordt pas na het fiatteren verzonden. Als deze optie uitstaat zal de boeking al worden verzonden voordat deze is gefiatteerd, maar de betaling van deze boeking zal geblokkeerd zijn. Deze blokkade wordt na de fiattering opgeheven in Twinfield.
 • Vervaldatum aanpassen bij fiatteren - Als deze optie wordt aangevinkt is het mogelijk om de vervaldatum aan te passen tijdens het fiatteren. De instelling moet ook voor de gebruiker worden aangezet.
 • Fiatteringsstroom aanpassen in boekingsscherm - In de viewer kan bij een boeking de fiatteringsgebruiker worden aangepast, waarbij de standaard regels voor de fiattering worden genegeerd. De optie zal alleen werken als ook bij de gebruiker de optie 'Fiatteringsstroom aanpassen in boekingsscherm' is aangevinkt.
 • Grootboek aanpassen tijdens fiatteren - Tijdens het fiatteren mogen de grootboekrekeningen, projecten en kostenplaatsen worden aangepast. De optie moet ook bij de gebruiker worden aangezet om te werken. 

 

Overige punten van aandacht binnen Twinfield 

 • De gebruiker waarmee gekoppeld wordt dient binnen Twinfield tenminste level 5 te zijn. Voor de instelling 'Twinfield boekingen definitief' is level 3 of hoger vereist. Dit geldt ook als de module fiattering wordt gebruikt, om tussentijds definitief gemaakte facturen voor betaling goed te kunnen keuren.
 • DizzyData kan alleen de BTW-codes importeren waar een grootboekrekening op ingesteld is.
 • Als een administratie niet BTW plichtig is, kunnen alle BTW codes in Twinfield verwijderd worden. DizzyData zal dan geen BTW meer proberen te vinden op facturen,
 • Om een via DizzyData geboekte factuur te openen in Twinfield moet hier een instelling voor worden gemaakt. Zonder deze instelling zal de boeking worden geweigerd. Zie het artikel Archief vanuit Twinfield voor het instellen van Twinfield om de boeking te kunnen zien.