Als met een fiatteringsstroom wordt gewerkt, dan is het mogelijk om hier van af te wijken. Dit kan op 2 verschillende momenten:

  • Tijdens het boeken

  • Tijdens het fiatteren

In beide gevallen geldt dat dit alleen voor de factuur die op dat moment wordt behandeld van toepassing is. De instellingen in beheer zullen niet worden beïnvloed.

 

Fiatteringsstroom aanpassen in het boekingsscherm

Het is mogelijk de fiatteringsstroom aan te passen bij het boeken. Hierbij wordt de stroom waar een factuur na het boeken doorheen zou gaan overschreven en kan er één fiatteringsgebruiker gekozen worden voor de aangepaste stroom.


Om de fiatteringsstroom aan te mogen passen, moet deze functie op de huidige gebruiker én op de administratie ingeschakeld worden. Pas als het vinkje bij zowel de administratie-instellingen als bij de gebruiker aan staat, dan is de functie beschikbaar.

 


Als er voldoende gegevens ingevuld zijn om de fiatteringsregel te bepalen, dan zal de fiatteringsstroom onderin worden getoond. Je kan deze aanpassen door gebruikers toe te voegen en de EN/OF regel in te stellen, indien gewenst.


Je kan met deze methode gebruikers toevoegen die dienen te autoriseren maar je kan ook de originele gebruiker weghalen en een andere gebruiker hiervoor in de plaats zetten. Gebruikers waar je de autorisatie door kunt laten doen zijn:

  • Autorisatiegebruiker

  • Verwerkingsgebruiker

  • Supergebruiker

Uiteraard moeten de gebruikers rechten hebben op de administratie, en voor de verwerkingsgebruiker en de supergebruiker moet de optie om te mogen fiatteren zijn ingeschakeld.

 

Fiatteringsstroom aanpassen in het fiatteringsscherm

Ook in het fiatteringsscherm kan de fiatteringsstroom aangepast worden, voor het toevoegen van nieuwe autorisatie gebruikers aan de stroom is geen instelling nodig.


 

Je kan hier je eigen gebruiker aanpassen om hem toe te wijzen aan een andere gebruiker zonder autorisatie of je kan onder je gebruiker een gebruiker toevoegen om de factuur zelf goed te keuren en de autorisatie door te sturen naar de toegevoegde gebruiker.

 

Met de instelling "Fiatteerder mag de resterende fiatteringsstroom verwijderen" in de gebruikersinstellingen kunnen toekomstige autorisatiegebruikers (zoals Beheerder DizzyData in het voorbeeld hierboven) ook verwijderd of aangepast worden.


 

Gebruikers waar je de autorisatie door kunt laten doen zijn:

  • Autorisatiegebruiker

  • Verwerkingsgebruiker

  • Supergebruiker

Uiteraard moeten de gebruikers rechten hebben op de administratie, en voor de verwerkingsgebruiker en de supergebruiker moet de optie om te mogen fiatteren zijn ingeschakeld.

 

Na het toewijzen van een boeking aan een andere gebruiker veranderen de knoppen boven in het scherm van Goedkeuren en Afkeuren in een van de volgende:


 

Als je eigen gebruiker is weggehaald en vervangen door een andere gebruiker, je naam komt niet op de autorisatiestempel te staan.

 

 

Als jezelf ook de autorisatie doet en daarna doorverwijst aan een andere gebruiker.