Bij bepaalde facturen staan al boekingsregels ingevuld. Deze facturen zijn nooit in sorteren geweest én selecteren op de factuur lukt niet.  De omschrijvingen op de boekingsregels kloppen alleen niet:

  • De omschrijving is afgekapt.
    en/of:
  • Wat één boekingsregel had moeten zijn, is verdeeld over meerdere boekingsregels. De splitsing vindt plaats op regeleinden binnen de omschrijving.


Dit komt omdat de factuur is ingestuurd als UBL2/XML- én PDF-bestand in één e-mail. DizzyData gebruikt beide bestanden. De PDF wordt weergegeven, maar de digitale UBL2-factuur wordt uitgelezen. Hierdoor kan DizzyData met 100% nauwkeurigheid de boeking invullen. De bovenstaande eigenaardigheden zijn een gevolg van het vollediger kunnen uitlezen van de gegevens:

  • De omschrijving is in lengte beperkt door het boekhoudpakket. DizzyData houdt hier rekening mee en zal dus bij voorbaat een uitgelezen te lange omschrijving moeten inkorten.
  • Veel UBL2 generenende software maakt geen onderscheid tussen nieuwe boekingsregels en nieuwe regels binnen een boekingsregel. Elke nieuwe regel wordt dan in de UBL2 als zijnde boekingsregel weergegeven. Zelfs het bedrag van €0,- en de BTW staat in de UBL2 op zo'n regel aangegeven. DizzyData leest dit correct uit en kan niet zien of de UBL2 onterecht een nieuwe boekingsregel aangeeft.