Het kan wel eens voorkomen dat facturen verkeerd worden herkend doordat de stamgegevens van de administratie in het beheer niet goed of niet compleet zijn ingevuld. Verkoopfacturen kunnen dan als inkoop in het boekingsscherm terecht komen. Dit is eenvoudig te corrigeren met de knop 'Terug naar sorteerscherm' bovenin het boekingsscherm.In het sorteerscherm kan het type van het document worden aangepast en opnieuw worden doorgezet naar het boekingsscherm als een verkoopfactuur.


Door de instellingen in Beheer bij Administraties en de desbetreffende administratie zo compleet mogelijk in te vullen wordt de kans hierop zo klein mogelijk. De belangrijkste stamgegevens die ingevuld moeten worden in het beheer zijn:

  • Postcode
  • KvK nummer
  • BTW nummer
  • IBANInkoopfacturen staan als verkoopfactuur in het sorteerscherm of boekingsscherm

Het is ook mogelijk dat inkoopfacturen als verkoopfactuur zijn herkend. Dit gebeurt meestal als het eigen KvK-nummer van de administratie is gevonden. Dan kun je overwegen, als je toch geen verkoopfacturen verwerkt via DizzyData, deze juist weg te halen uit het beheer. Een andere mogelijkheid is dat er geen crediteur is gevonden, maar vervolgens wél een debiteur met dezelfde gegevens. Dit lost zich vanzelf op als je bij het boeken de crediteur aanmaakt of aanvult met herkende gegevens.