De Viewer bestaat uit drie kolommen:

  • De eerste kolom ‘Openstaande boekingen’ laat alle nog te verwerken facturen zien. Met de filters kan makkelijk een selectie worden gemaakt van de facturen. Door de kolom met boekingen in te klappen door op te klikken komt er meer ruimte beschikbaar voor de afbeelding van de factuur aan de rechterkant. Met de knoppen  in het middelste venster kun je vervolgens door de facturen heen bladeren.

  • De tweede kolom bevat de boeking. De werking hiervan vind je terug onder het onderdeel Boeken (Inkoop- en Verkoop Viewer).

  • De derde kolom bevat de afbeelding van de factuur.


 

Het kan zijn dat ondanks het dichtklappen van de lijst met boekingen het voorbeeld van de factuur nog steeds als te klein wordt ervaren. Als je de beschikking hebt over een tweede scherm kun je de afbeelding naar het tweede scherm slepen. Dit kun je doen door met de print knop (  ) de PDF van de factuur in een apart venster van je internetbrowser te openen en deze naar een tweede scherm te slepen en daar te maximaliseren. Als in de viewer een andere factuur wordt geopend dan zal in het extra venster ook automatisch deze nieuwe factuur worden geopend.

 

Deze werkwijze heeft echter wel beperkingen: 

  • Het voorbeeld op het tweede scherm heeft geen extra functionaliteiten zoals de viewer wel heeft. 

  • Het is niet mogelijk om deze functie vast in te stellen zodat dit iedere keer op deze manier wordt gestart als DizzyData wordt gebruikt.

 

De functie blijft wel actief als je wisselt tussen inkoop- en verkoopfacturen of naar een andere administratie gaat.