Hier wordt de koppeling met de administratie in het boekhoudpakket gemaakt. 


 

De instellingen voor gekoppelde systemen en boekhoudspecifieke instellingen zijn afhankelijk van het boekhoudpakket waarmee je koppelt. Op dit moment kan met de volgende boekhoudpakketten worden gekoppeld:

Klik op bovenstaande links voor een pakketspecifieke uitleg.

 

Tip: Wil je koppelen met een pakket dat nog niet voor jou beschikbaar is? Neem dan contact op met de helpdesk. Zij zetten de koppeling dan voor je aan.

 

Boekhoudpakketspecifieke instellingen

Na het koppelen verschijnt een nieuw kader met enkele boekhoudpakketspecifieke instellingen. Deze staan verder uitgelegd op de koppelpagina's van de specifieke pakketten (de links staan hierboven). De instellingen verschillen iets per gekoppeld pakket, maar in grote lijnen zijn dit:

  • Standaard betalingstermijninkoop & verkoop - Een standaard suggestie op de betalingstermijn instelling voor nieuwe relaties. Deze is per relatie nog aan te passen, maar als deze vaak hetzelfde is maakt deze instelling het aanmaken van een relatie net iets sneller. Afhankelijk van het gekoppelde pakket kan dit een keuzemenu zijn. Als er dan net gekoppeld is, zijn de opties nog niet beschikbaar. Stel dit dan op een later moment in.
  • Activeer projecten, kostenplaatsen, kostendragers - Deze instellingen maken de velden beschikbaar in het boekingsscherm en op de debiteur- en crediteurkaart. De beschikbare opties zijn afhankelijk van het gekoppelde pakket.
  • Fiattering inkoopfacturen - Activeer de fiatteringsmodule. Dit staat verder uitgelegd op de pagina Fiattering / autorisatie.
    Tip: om de fiattering in te kunnen richten is er (1) een fiatteringsgebruiker nodig binnen deze klant (of verwerkings-/supergebruiker die tevens fiatteringsgebruiker is) en moet (2) je huidige gebruiker rechten hebben om de autorisatieregels te wijzigen. Als dit beiden het geval is, dan zal met het aanvinken van deze instelling ook direct een suggestie voor een eerste autorisatieregel worden gedaan.
  • Bij Twinfield en Exact Online kan aangezet worden dat de boeking pas na het fiatteren verzonden wordt. Bij andere pakketten is dit de standaard werkwijze. 
    • Als facturen pas na het fiatteren worden geboekt, is het ook mogelijk om de vervaldatum en grootboek (en daarmee ook kostenplaatsen, kostendragers en projecten) aan te passen tijdens het fiatteren. Die instelling moet ook op de fiatteringsgebruiker aan staan.
  • Fiatteringsstroom aanpassen in het boekingsscherm - De verwerkingsgebruiker kan bij het boeken ook de fiatteringsstroom aanpassen


Geselecteerde gebruiker

 

 

Als laatste moet nog worden bepaald welke gebruikers toegang hebben tot de zojuist aangemaakte administratie. Dit is ook in te stellen vanuit het onderhoud van de gebruikers. Aan de linkerkant van het scherm staan de beschikbare gebruikers, deze hebben (nog) geen toegang tot de administratie.

 

Voor het toevoegen van de gebruikers kun je gebruik maken van de iconen die in het midden tussen de 2 vensters in staan.

 

  Voeg alle beschikbare gebruikers toe

  Voeg alleen de geselecteerde gebruiker toe

  Verwijder de toegang van de geselecteerde gebruiker

  Verwijder de toegang van alle gebruikers