Met de instelling 'Administratie vrijgesteld van BTW' (Beheer -> Administratie) geef je aan dat DizzyData geen BTW moet herkennen. Herkenning op regelniveau gebeurt dan altijd inclusief BTW. Als jouw administratie geen BTW-codes kent, zal dit automatisch al gebeuren (AFAS uitgezonderd, omdat codes enkel verborgen zijn).


AFAS

Als een AFAS-administratie is gekoppeld verschijnt in het kader 'AFAS instellingen' (Beheer -> Administratie) de instelling 'AFAS omgeving vrijgesteld van BTW'. Hiermee geef je aan dat jouw hele AFAS omgeving in AFAS zelf vrijgesteld is van BTW. DizzyData kan dit namelijk niet zien, maar moet er met boeken wel rekening mee houden. De optie 'Administratie vrijgesteld van BTW' wordt automatisch ook geactiveerd.


Als jouw AFAS-omgeving niet is vrijgesteld, maar je een administratie wél wil vrijstellen, gebruik dan alleen 'Administratie vrijgesteld van BTW'. Hiermee kun je dus gemakkelijk BTW-vrij boeken als in jouw AFAS-omgeving niet elke administratie vrijgesteld is van BTW. DizzyData zal automatisch op basis van de gekozen grootboekrekening de 0% code of geen BTW-code kiezen.