Als een boeking naar Afas wordt geweigerd met de melding '(AntaObject) The foreignkey does not exist in the database. FieldId=Rekeningnummer, ForeignkeyId=KnAnt1' komt dit doordat de crediteur in Afas onbekend is. Dit kan twee oorzaken hebben.

  1. De crediteur is in Afas aangemaakt, maar heeft nu nog de status 'Aspirant Crediteur' en is daardoor nog niet geschikt om op te boeken.
  2. Er mag in Afas niet worden afgeweken van de standaard doornummering van crediteurcodes. Hierdoor heeft de crediteur een nummer gekregen waar DizzyData geen weet van heeft.


1. De crediteur is nog 'Aspirant Crediteur'

Dit is alleen mogelijk met crediteuren die in Afas zijn aangemaakt. Het vinkje 'Is crediteur' is daar niet aangezet.


Dit is in DizzyData op te lossen door de crediteur te openen en op te slaan.

Om dit in Afas op te lossen ga je naar het onderhoud van de crediteuren en zoek je de crediteur op en open je deze. Vervolgens kun je op het tabblad Crediteur de optie 'Is crediteur' aanvinken.Bij het aanmaken van een nieuwe crediteur kan dit ook meteen worden aangezet en deze is te vinden in de 7e stap bij het aanmaken van een nieuwe crediteur.2. De crediteur bestaat niet, omdat in Afas niet mag worden afgeweken van de doornummering.
Dit is alleen mogelijk bij crediteuren die vanuit DizzyData zijn aangemaakt.

Open de instelling 'Autonummering' (Algemeen, Inrichting, Nummerinstellingen, Autonummering).Hier is bij inkoop- en verkooprelaties direct te zien of er afgeweken mag worden van de autonummering. Dat dit mag is zeer belangrijk voor het functioneren van DizzyData. Door er dubbel op te klikken kunnen de instellingen aangepast worden.


Als gevolg van bovenstaande instelling kunnen inmiddels dubbele crediteuren in DizzyData ontstaan zijn. Eén met het gekozen nummer, die niet in Afas bestaat en één met een automatisch gegenereerd nummer, die na een synchronisatie in beide systemen bestaat. Op die tweede kan gewoon geboekt worden. De DizzyData-helpdesk kan de eerste verwijderen.