Beperkte aftrekbaarheid BTW voor Exact Online

 

Mogelijk moet u op bepaalde grootboekrekeningen boeken met beperkte btw. Exact Online biedt hier ondersteuning voor als u boekt vanuit Dizzydata.

In deze handleiding pagina gaan wij u uitleggen hoe deze instellingen gedaan kunnen worden en hoe het in Exact Online opgepakt wordt.

 

 

Exact Online instellingen

 

  1. In de instellingen voor Exact Online: 'Stamgegevens > Overzicht | Grootboekrekeningen' vindt u uw lijst met grootboekrekeningen.
  2. Zoek naar de grootboekrekening waarop u een btw aftrekbaarheid van minder dan 100% wilt instellen, in dit voorbeeld gebruiken wij '610210 - Onderhoud wagen 50% niet aftrekbaar'.
  3. Als u de grootboekrekening opent kunt u onderaan kiezen voor 'Wijzigen % Niet-aftr. btw/ Percentage' waar u kunt kiezen om de btw voor een deel niet aftrekbaar te maken en welk deel u hiervoor wilt hebben,
    In ons voorbeeld gaan wij voor 50%.
  4. De regel eronder kunt u kiezen op welke grootboekrekening u de niet aftrekbare BTW geboekt wilt hebben, in ons voorbeeld kiezen wij voor 643000 - Diverse bedrijfskosten.     
  5. Als u na deze instellingen vanuit Dizzydata boekt op een grootboekrekening waarop de BTW gedeeltelijk niet aftrekbaar is dan zal Exact Online de boeking naar behoren opzetten, ons voorbeeld ziet er dan als volgt uit: