Bij het koppelen met een Afas-omgeving kan de melding 'De Getconnector is niet gevonden' optreden.

Deze melding kan 2 redenen hebben;

• De gebruiker waarmee gekoppeld wordt heeft geen connector-rechten.
  • De Getconnectoren zijn niet geïmporteerd in de betreffende Afas-omgeving.

De gebruiker waarmee gekoppeld wordt heeft geen connector rechten

Om de connector-rechten van de gebruiker te controleren ga je binnen Afas naar het menu [Algemeen -> Beheer -> Autorisatietool] en open de gebruiker waar het om gaat op het tabblad 'Onderhoud gebruikers'. Kies vervolgens voor Applicaties en controleer of de optie connector aan staat.

De Getconnectoren zijn niet geïmporteerd in de betreffende AFAS omgeving

Om gegevens door te kunnen sturen naar Afas (en de stamgegevens ophalen vanuit Afas) zijn Getconnectoren nodig. Deze moeten worden geïmporteerd in Afas. Via het menu [Algemeen -> Uitvoer -> Beheer -> Getconnector] en kies vervolgens voor de optie "Importeren". De meest recente versie van de Getconnectoren vind je hier

Op het volgende scherm kies je voor de optie map en vervolgens de map waar je de meest recente Getconnectoren hebt geplaatst en kies voor 'Voltooien' om het importeren te starten

Na het importeren van de Getconnectoren zijn deze eenvoudig te controleren. Typ onder het veld Naam 'DizzyData' om te filteren op de DizzyData-Getconnectoren. Markeer dan de regel 'DizzyData_administraties' en kies voor de optie 'Uitvoeren'.

Log op het volgende scherm met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de gebruiker waarmee de koppeling is gemaakt. Als de rechten van de gebruiker in orde zijn en de Getconnectoren correct zijn geïmporteerd zal er een resultaatvenster verschijnen met de de XML-code voor de gevonden administraties in deze omgeving.