Bankbestanden kunnen in DizzyData alleen worden verwerkt voor administraties die gekoppeld zijn aan AccountView of aan Twinfield. De bestanden kunnen net als facturen worden ingestuurd per mail of naar DizzyData worden gesleept en moeten het bestandsformaat MT-940 zijn opgebouwd.

De banken die ondersteund worden zijn:

• ABN-Amro
  • Fortis
  • ING Bank
  • Rabobank
  • Triodos
  • Van Lanschot Bankiers

Na het insturen komen de afschriften in de viewer bankbestanden en kunnen deze daar vanuit meteen worden verwerkt door op het nummer van het afschrift te klikken en te kiezen voor opslaan.

Bij het opslaan wordt het afschrift geconverteerd naar een PDF bestand en is het als zodanig te openen in het archief waar het een eigen onderdeel krijgt bij de categorieën.

Bank afschriften die je scant worden niet als afschrift herkend. Deze kunnen wel worden opgeslagen in het archief, maar zullen niet worden verwerkt.

Om afschriften in te kunnen lezen is het noodzakelijk dat het IBAN-/bankrekeningnummer in de administratie-instellingen in Beheer is gevuld. Voor AccountView is het daarnaast ook nodig dat het dagboek van de bank ingevuld is bij Dimensie code-1 om de afschriften te kunnen exporteren naar AccountView.