Als in het werkoverzicht geklikt wordt op een van de opties bij de fiatteringen (Fiat 1 / Fiat 2 / Fiat 3), dan zal het fiatteringsscherm worden geopend. Hier zullen alleen de facturen worden getoond waarvoor je actie moet ondernemen in deze fase van de fiattering. Als je alleen in Fiat 2 actie moet ondernemen zul je de factuur dus niet zien bij Fiat 1.

Het fiatteringsscherm wordt standaard getoond in de taal die in de browser ingesteld staat. Indien gewenst kan dit handmatig worden ingesteld met de optie rechtsboven in het fiatteringsscherm. Je kunt hier kiezen uit Nederlands of Engels.

Op dit scherm heb je de mogelijkheid om de factuur goed te keuren, af te keuren of terug te plaatsen (met opmerking) naar het boekingsscherm. Eventueel reeds toegevoegde opmerkingen zullen hier ook worden getoond in het notitie veld. Je eigen opmerking zal na het opslaan en goedkeuren ook zichtbaar zijn voor de volgende fiatteur indien dit van toepassing is. Daarnaast zal de notitie zichtbaar zijn in het autorisatierapport en de optionele extra rapport pagina welke je kunt aanzetten in de instellingen van de administratie in Beheer. Als er meerdere fiatteurs zijn die de factuur moeten fiatteren, of als het niet de eerste fiatteringsfase is, kan je bij de notities zien wie de factuur al hebben goedgekeurd en wanneer dit is geweest. Standaard is de vervaldatum van een factuur niet aan te passen, maar indien gewenst is dit wel aan te zetten in de instellingen van de gebruiker in Beheer.

Met de functie 'Factuur toewijzen aan andere fiatteerder' heb je de mogelijkheid een andere fiatteringsgebruiker te kiezen om deze factuur (ook) te laten fiatteren.

Factuur Details

De factuur details kunnen worden open geklikt waarna de gemaakte boeking zichtbaar wordt

Grootboekrekening, Kostenplaats en Project aanpassen bij het fiatteren

Standaard zijn de gegevens van een boeking niet meer aan te passen nadat deze verwerkt is in de inkoop viewer. Er is echter een uitzondering bij het fiatteren waarbij de grootboekrekening, de kostenplaats en het project kan worden aangepast tijdens het fiatteren. Dit werkt echter alleen als de boeking pas na het fiatteren wordt verstuurd. Voor Twinfield en AccountView moet dit apart worden aangezet in de administratie-instellingen in Beheer. Deze optie moet voor zowel de administratie als voor de gebruiker worden aangezet in Beheer.