DizzyData ondersteunt ook facturen in het UBL2.0 en UBL2.1 formaat. Dit formaat is bedoeld om factuur uitwisseling tussen software mogelijk te maken. Als er UBL2 staat, bedoelen wij daar zowel UBL2.0 als UBL2.1 mee.

• UBL2 facturen zijn te herkennen doordat ze meestal '.xml' als bestandsformaat hebben. Soms is het ook '.ubl'.
  • Er zijn verschillende varianten. DizzyData probeert er zoveel mogelijk te ondersteunen.
  • Je stuurt ze op dezelfde manier in als afbeeldingsformaten, dus per e-mail of met de uploadfunctie in het werkoverzicht.
  • Het verdere boeken werkt hetzelfde als bij als afbeelding ingestuurde facturen.
  • UBL2 facturen zullen niet in het sorteerscherm belanden en kunnen dus ook niet vanuit het boekingsscherm teruggezet worden.

Boeken

• DizzyData genereert zelf een leesbare afbeelding voor bij het boeken;
  • Als je in dezelfde e-mail een .xml UBL2 bestand hebt én een gelijknamig .pdf bestand instuurt, dan wordt de UBL2 verwerkt, maar de PDF weergegeven.
    • Op deze manier sturen veel crediteuren zelf al vaak hun facturen. Deze e-mails kunnen direct doorgestuurd worden.
  • Een UBL2 factuur wordt niet herkend, maar uitgelezen. Hierdoor worden er vaak wél meerdere detailregels in het boekingsvoorstel getoond.

• Met de knop 'regels samenvoegen' kunnen deze regels eventueel worden samengevoegd op basis van gelijke BTW codes en (wanneer ingevuld) grootboekrekeningen. Deze knop is alleen zichtbaar voor UBL2 facturen én als er op basis van BTW codes en grootboekrekeningen iets samen te voegen valt.
  • Uit de UBL2 factuur leest DizzyData ook de omschrijving en de grootboekrekening. De grootboekrekening moet dan wel in de administratie aanwezig zijn.