Er is een aantal regels om te voorkomen dat te eenvoudige wachtwoorden worden gekozen:

• Een wachtwoord dient minimaal 6 tekens lang te zijn
  • Geen eenvoudige wachtwoorden, denk aan: 'DizzyData', 'welkom123' en 'test'
  • Een aantal gemakswachtwoorden zoals bijvoorbeeld '111111111' of '12345678' zijn ook uitgesloten
  • De eigen naam, e-mail, gebruikersnaam en omgevingsnaam mogen niet in het wachtwoord voorkomen

In tegenstelling tot de gebruikersnaam en bedrijfsnaam zijn wachtwoorden wel hoofdlettergevoelig.

TIP: Indien een wachtwoord 3 maal verkeerd wordt ingegeven wordt die gebruiker geblokkeerd. Een supergebruiker kan dit weer vrijgeven door bij het onderhoud van de gebruikers 'Gebruiker deactiveren' weer uit te vinken.