Probleem:

In Afas is BTW laag per 1 januari 9%, maar bij facturen van voor 1 januari is BTW laag helemaal niet meer te zien.

Oplossing:

Om de historie van BTW-codes te zien is een update in de GetConnectoren vereist.

Stap 1: installeer de nieuwe GetConnectoren

1. Download de ZIP met GetConnectoren (bijgevoegd bij dit artikel) en pak deze ergens uit waar je vanuit Afas bij kunt. Doe dit in een eigen map (dan kun je later de hele map importeren)
  2. Ga naar de GetConnector instellingen in Afas (Algemeen -> Uitvoer -> Beheer -> GetConnector)
  3. Kies importeren (CTRL + 4 )
  4. Verwijder de huidige GetConnectoren
  5. Importeer de nieuwe GetConnectoren (via de optie Map kan gewoon de hele uitgepakte zip map geïmporteerd worden)
    De importeren connectoren zijn Newviews_Btw-code.gcn (vervanging) en Newviews_Btw-tarief.gcn (nieuw), maar het is gemakkelijker om de hele map te kiezen.

Stap 2: Update de App Connector

1. Open de App connector (Algemeen -> Beheer -> App connector)
  2. Dubbelklik op DizzyData (of Newviews)
  3. Ga in de eigenschappen van de App Connector naar de tab GetConnectoren
  4. Klik op Nieuw, selecteer Newviews_Btw-tarief.gcn en klik op Voltooien
    Newviews_Btw-code bestond al en is enkel vervangen. De rechten hoeven in de App connector niet opnieuw ingesteld te worden.
  5. Klik om de eigenschappen te sluiten ook op OK. Anders kan de wijziging alsnog verloren gaan.

Stap 3: Stuur een berichtje naar support@dizzydata.nl dat de connectoren up-to-date zijn. Dit is nodig omdat er een instelling aangepast moet worden.

Het vervangen van de connectoren is niet nodig als:

• BTW 9% als een nieuwe code is toegevoegd. Dan was de aparte 6% code nog steeds zichtbaar
  • Er geen boekingen meer op 6% gedaan hoeven te worden

De oude connector blijft gewoon werken. Wel raden we aan bij nieuwe omgevingen wel de nieuwste connectoren te installeren. De zip bijlage bij dit artikel bevat daarom alle connectoren.

Zie ook: 'Koppelen met Afas' voor een uitgebreide uitleg met afbeeldingen voor het instellen van de connectoren.