Om met kostenplaatsen en projecten te kunnen werken vanuit DizzyData moet dit eerst worden geactiveerd in de administratie instellingen in Beheer. Deze optie vind je direct onder het koppelen van je administratie aan het boekhoudprogramma in de specifieke instellingen hiervoor. 

 

 

Voor Cash en AFAS kan alleen de optie werken met kostenplaatsen worden geactiveerd.

 

Na het activeren zullen deze opties verschijnen in de boekingsregels.

 

 

DizzyData biedt alleen de optie om de velden te vullen. Er is vanuit DizzyData geen enkele controle of een kostenplaats / project wel of niet verplicht is voor een rekening. Deze logica zal volledig worden afgehandeld door het boekhoudprogramma. Als een project of kostenplaats op een rekening niet is toegestaan zal DizzyData hier wel rekening mee houden en het veld blokkeren voor invoer. 

 

Per boekhoudprogramma zijn er wat aanvullende bijzonderheden:

  • AFAS: DizzyData ondersteunt maximaal 2 kostenplaatsen (verbijzonderingsassen) per grootboekrekening maar geen projecten. Zodra een grootboekrekening op een boekingsregel is gekozen zullen de verbijzonderingsvelden in DizzyData automatisch de juiste assen aannemen.
  • CASH: Hier worden alleen kostenplaatsen ondersteund. Het veld voor de projecten is wel zichtbaar maar zal leeg blijven.
  • Twinfield: Als het veld kostenplaats is gevuld is het veld project verplicht (projecten hoeven overigens niet gebruikt te worden).
  • Exact: We kunnen met de boeking een project code mee sturen maar deze mutatie zal NIET zichtbaar zijn in de project administratie, alleen bij de financiële boeking in het inkoopboekje. Je kunt er dus wel rapportages op baseren (op basis van de financiële mutaties). Je kunt ook niet boeken op een historisch/verlopen project.