Als je alleen de beschikking hebt over een klein scherm zijn er wel een aantal tips om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte op het scherm.


Inklappen van de linker kolom in de viewer

In de viewer inkoop- en verkoopfacturen (en in het fiatteringsscherm) is het mogelijk om de linker kolom in te klappen. De kolom laat de lijst met nog te verwerken facturen zien, maar is niet perse noodzakelijk. Als een factuur wordt opgeslagen (of goedgekeurd / afgekeurd in het fiatteringsscherm) zal automatisch de volgende factuur worden geopend. 

Indien nodig kan met de knoppen vorige en volgende door de boekingen heen worden gebladerd:


Door deze in te klappen komt er meer ruimte beschikbaar voor de afbeelding van de factuur.

Het dichtklappen van het linkerscherm kan worden gedaan met de grijze pijl linksboven in de viewer:  . Door nogmaals op de knop te drukken klap je het scherm weer open;


 


Zoomfuncties in het voorbeeld venster van de factuur

Als je meer details wilt zien van de factuur in het voorbeeld zijn daarvoor de zoom-functies beschikbaar. Je vindt deze boven van het voorbeeldvenster.


  • De eerste 2 knoppen zijn voor het in- en uitzoomen:
  • Met de 3 knop zet je de afbeelding weer terug naar de originele grootte:  
  • Met de 4e knop zet je het selecteren van de tekst aan en uit. Een rood kader betekent dat de functie is geactiveerd:  
  • De laatste 2 knoppen zijn om te wisselen tussen de pagina's van de factuur (en daarachter op de welke pagina je zich bevindt).   Deze knoppen zijn alleen beschikbaar als de factuur uit meerdere pagina's bestaat.


Als de functie voor het selecteren van tekst niet is geactiveerd (de knop is dan grijs) kun je als je hebt ingezoomd de factuur verslepen om een ander deel van de factuur te bekijken. De functie voor het selecteren van de tekst wordt automatisch geactiveerd als je in het middelste deel met het boekingsvoorstel op een van de velden klikt.

Om in en uit te zoomen kun je ook gebruik maken van het scroll-wiel op je muis. De muis pointer moet zich dan op het voorbeeld van de factuur bevinden.


Factuur weergeven op een tweede scherm

Het kan zijn dat ondanks het dichtklappen van de lijst met boekingen het voorbeeld van de factuur nog steeds als te klein wordt ervaren. Als je de beschikking hebt over een tweede scherm kun je de afbeelding naar het tweede scherm slepen. Dit kun je doen door met de printknop ( ) de PDF van de factuur in een apart venster van je internet browser te openen en deze naar een tweede scherm te slepen en daar te maximaliseren. Als in de viewer een andere factuur wordt geopend dan zal in het extra venster ook automatisch deze nieuwe factuur worden geopend.


Deze werkwijze heeft alleen wel beperkingen: 

  • Het voorbeeld op het tweede scherm heeft geen extra functionaliteiten zoals de viewer wel heeft. 
  • Het is niet mogelijk om deze functie vast in te stellen zodat dit iedere keer op deze manier wordt gestart als DizzyData wordt gebruikt.


De functie blijft wel actief als je wisselt tussen inkoop- en verkoopfacturen, of naar een andere administratie gaat.