Er is een e-mail ingestuurd, maar in de ontvangstbevestiging mist een .pdf bestand (kunnen ook andere afbeeldingsformaten zijn). Er is wél een .xml bestand verwerkt.

Oorzaak

Het XML-bestand bevat een digitale factuur in het UBL2-formaat. DizzyData leest dit formaat uit en genereert normaal zelf een afbeelding voor weergave in DizzyData. Het PDF-bestand had dezelfde naam als het XML-bestand én stond in dezelfde e-mail. DizzyData gaat er hierdoor vanuit dat dit dezelfde factuur is. DizzyData zal de UBL2-factuur verwerken, maar de PDF wordt vervolgens weergegeven.

Steeds meer crediteuren sturen hun factuur in zowel een makkelijk leesbare PDF als een digitale factuur in UBL2-formaat. Dit wordt vervolgens vaak 1-op-1 naar DizzyData doorgestuurd. Omdat het UBL2-XML-bestand de factuurinformatie al bevat hoeft DizzyData dit enkel uit te lezen en niet te herkennen, wat dus veel nauwkeuriger is. Omdat in deze e-mail de factuur in feite twee keer is toegevoegd, verwerkt DizzyData alleen de digitale factuur, maar zal wel de afbeelding uit de PDF presenteren.

UBL2-facturen passeren het sorteerscherm en zullen direct in het boekingsscherm belanden (ook als er een afbeelding uit een PDF wordt weergegeven).